2012-10-01 17:14:41• hírek • Kocsis Zoltán

Két szatmári szöktette az öt bangladesit – elfogták őket a határőrök

Hét illegális határátkelőt, köztük két Szatmár megyei férfit vett őrizetbe a Szatmár Megyei Határrendőrség hétfő hajnalban. A csoport Nagypeleske felől közelítette meg az országhatárt, így próbáltak meg az éj leple alatt átkelni Magyarország területére.

Az infravörös kamerák segítségével hajnali 01.00 óra körül vették észre a csoportot a határrendőrség tagjai. A helyszínre kiérkezett egységek hét személyt vettek őrizetbe, mint később kiderült, közülük öt bangladesi állampolgár, kettő pedig Szatmár megyei illetőségű.

A 39 éves K. Tiberiu és a 29 esztendős H. Mihai arra vállalkoztak, hogy az öt, 22 és 30 év közötti ázsiai férfit átjuttatják a román - magyar határon. Az illegális bevándorlók, akik korábban menedékjogi státust kértek Romániában, a schengeni övezet nyugati országaiba szerettek volna eljutni.

A két szatmári férfi ellen embercsempészet, az öt bangladesi ellen pedig illegális határátlépés miatt indult eljárás. A hatóság tovább folytatja a nyomozást a határsértési kísérlet körülményeinek felderítése érdekében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: